Zrenjanin- JKP Vodovod i kanalizacija danas je izdalo saopštenje povodom puštanja prečišćene vode iz postrojenja u gradsku vodovodnu mrežu.

Celokupno vodosnabdevanje grada vodom vršiće se preko postrojenja za prečišćavanje vode. Zabrana vode za piće iz gradskog vodovoda i dalje na snazi.


Snabdevanje grada vršiće se preko postrojenja, zabrana vode za piće i dalje na snazi

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, a na osnovu upućenog zahteva, odobrila da od 19. decembra prečišćenu vodu sa postrojenja upušta u gradsku vodovodnu mrežu radi testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja.

U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada vršiće se preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i ovlašćenih laboratorija.
Testiranje opreme postrojenja priprema za ugovorom definisan probni rad.

Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, NAGLAŠAVAMO da je odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje na snazi i biće sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija.

O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje vode JKP „Vodovod i kanalizacija“ će blagovremeno obavestiti javnost.