Turistička organizacija opštine Sečanj je na završenom 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu promovisala svoje lepote i turističe potencijale. Po prvi put ove godine opštine Zrenjanin, Žitište i Sečanj su na zajedničkom prostoru nastupili zajedno i kao region skrenuli pažnju na ovaj banatski kraj.

 

Drugog dana sajma organizovana je medijska promocija uz veliki broj zvaničnika, kolega iz oblasti turizma i medija. Promociji su prisustvovali gradonačelnici Zrenjanina, Žitišta i Sečnja. Ostvarena je i dogovorena dalja saradnja sa pružiocima usluga iz oblasti turizma i predstavnicima medijima i već su sklopljeni dogovori oko realizacije zajedničkih projekata.

„Tokom četiri dana trajanja sajma kako domaćim tako i inostranim posetiocima prikazali smo naše potencijale sa akcentom na prirodne vrednosti i manifestacije koje se održavaju u našoj opštini. Istakli smo naš dobar položaj koji se ogleda u blizini velikih gradskih centara i da smo na samoj granici sa Rumunijom. Pored tradicionalnog lovnog turizma, koji ima dugu tradiciju kod nas, promovisali smo reku Tamiš i naše bogatsvo voda koje zauzima oko 4000 he ukupne površine opštine“, rekla je Miljana Milošević direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj

Prezentovani su i različiti specijalizovani programi, koje Turistička organizacija opštine Sečanj realizujuje u saradnji sa lokalnim udruženjima. Za vreme trajanja sajma svoju ponudu promovisala su udruženja žena iz Krajišnika, Boke i Sečnja.

„Naša multikulturalnost je nešto što nas izdvaja od ostlih delova naše zemlje. Bogatstvo nacija, jezika i običaja daju šaroliku sliku ovom kraju, tako da smo deo tradicije i domaće radinosti pokušali da prenesemo i dočaramo posetiocima sajma. Veliki akcenat smo stavili na gastronomsku ponudu. Posetioci su mogli da probaju domaću bosansku pitu, hercegovači sir iz mješine, podrobac, prebranac, cicvaru, banatske vanilice i štrudle“, istakla je Miljana Milošević.

„Veliki prostor smo dali našim vrednim proizvođačima meda i pčelinjih proizvoda da u okviru našeg prostora promovišu svoje proizvode. Prikazali smo proizvode domaće radinosti od ovčije banatske vune rukotvorine i suvenire“, naglasila je Miljana Milošević i izrazila nadu da je ovo početak jedne lepe priče i da će ovaj region udruženim snagama stvoriti turistički proizvod koji će biti atraktivan za posetioce iz drugih krajeva i da će skrenuti  pažnju na Banat, jer on može mnogo toga da ponudi.