Politika- Na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina konstatovano je da Zorica Vučković više nije članica odborničke grupe Demokratske stranke i da će od sada nastupati kao samostalna odbornica koja će zastupati stavove Pokreta socijalista.

„Za nas je to, pre svega, pitanje ličnog integriteta. Velika je lična sramota izgraditi čitavu karijeru u jednoj stranci i biti izabran za njenog predstavnika u parlamentu kao osoba koja je ostvarena i lično i profesionalno, godinama braniti interese građana i ukazivati na loš rad vlasti, a zatim pred kraj mandata preći u redove ni manje, ni više, nego Pokreta socijalista,“ kratak je komentar koji je stigao iz Demokratske stranke.

„Odbornici Demokratske stranke nastaviće da zastupaju interese građana, ali van Skupštine sve dok se ne stvore uslovi u kojima će postojati debata i poštovanje među odbornicima, a interes grada i građana biti na prvom mestu. Skupština u kojoj se rebalans budžeta usvaja, a da niko od odbornika nije ni stigao da ga pogleda, to svakako nije“, ističe se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.