Sport- Na stadionu  pored Skrobare pred oko 100 gledalaca fudbaleri Radničkog  u okviru kupa FSP Zrenjanin ostvarili su pobedu nad ekipom Krajine  rezultatom 3:0. Strelci na meču bili su  Malek u 64. i 74. i Kosanović u 68. minutu (autogol).

Veoma dobra i kvalitetna utakmica u kojoj su gosti, u prvom delu, imali dobre prilike da dođu do vođstva. Šut Ferencija Baćan je uspeo da odbrani, potom je Milošević, iz izgledne prilike prebacio prečku, da bi centarfor Kovačević, na asistenciju agilnog Juhasa, bio neprecizan. Uzvratio je mlađani Malek udarcem glavom pored okvira, da vi iskusni Vukelja, u 30 minutu, posle centaršuta Tatića i asistencije Milivojeva, pogodio prečku.

Srpskoligaš je do pobede došao u nastavku, ulaskom vihornog ofanzivca Savanovića, igra zrenjaninaca je postala preciznija i brža. Savanović je, jednu izgubljenu loptu, uspeo da vrati sa korner linije, na peterac, gde je Malek sjajno reagovao i pogodio za vođstvo. Posle centaršuta sa levog krila, kapiten Krajine Kosanović, grudima je prihvatio loptu i prosledio je ka golmanu Rodiću, koji je nespretno intervenisao i zrenjaninci su udvostručili prednost. Konačan rezultat postavio je junior Andrej Malek, na odličan centaršut zapaženog Tatića, udarcem glavom zakucao je loptu pod prečku za  3:0, da bi u finišu, rezervista Vučković udarcem glavom uzdrmao prečku domaće ekipe.

FK RADNIČKI: Baćan, Bjelica, Djurić , Petrov, Malek, Balo, Vukelja  (Kondić), Kosović, Popov  (Savanović), Milivojev  (Radosavljević), Tatić .

FK KRAJINA: Rodić, Ferenci , Kosanović , Grmuša (Vučković ), Kukolj, Kovačević, Juhas, Milošević, Bogić, Aleksić, Živojinović (Grubor).

 

Tekst: Budimir Cvijetić