Tokom uskrsnjih praznika jedna osoba teže povređena i 13 lakše

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme uskršnjih praznika dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, od toga, sedam nezgoda sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a trinaest lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 520.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – pet, nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nedržanja potrebnog odstojanja – jedna, neusutpanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 27 učesnika u saobraćaju i izdato je 157 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 26 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 15 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci