Zrenjanin- Na Trgu slobode danas je održan „Košarkaški dan“, kojim se, u okviru promocije Evropskog prvenstva za žene u košarci, obeležava trideset dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u 2019. godini.

Program na Trgu slobode počeo je  muzičkim DJ nastupom i utakmicom devojčica “3 puta 3” na terenu za basket, koji  je postavljen na gradskom trgu. Zrenjaninci su imali priliku da daju podršku našim reprezentativkama putem “zida podrške”, kao i da na info-tabli saznaju sve potrebne informacije u vezi sa EP. Postavljena je i alu-trus konstrukcija sa satom za odbrojavanje.

Zrenjaninci su uživali u  bogatom programu na košarkaškom terenu, u šutiranju “trojki”, takmičenju “Put oko sveta” i “Pozicija iznenađenja”.
Utakmice grupne faze šampionata igraće se u Zrenjaninu i Nišu. Zrenjaninu je pripala i izuzetna čast da ugosti selekciju Srbije, a u grupi “D” u “Kristalnoj dvorani” nastupiće i reprezentacije Rusije, Belorusije i Belgije. Dve grupe igraće i u glavnom gradu Letonije, Rigi, dok je Beograd domaćin završnice šampionata. Finalna utakmica na programu je 7. jula u “Štark Areni”.
Prve utakmice u Zrenjaninu na programu su u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija (17.45 čas) i Belorusija – Srbija (20.30 čas). U petak, 28. juna, na programu su mečevi: Belgija – Belorusija (17.45 čas) i Srbija – Rusija (20.30 čas). Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija (17.45 čas), a potom i Belgija – Srbija (20.30 čas).