Sečanj- Danas je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović  svečano uručio pet ugovora, izbeglim licima  iz BiH i Republike Hrvatske sa teritorije ove opštine, o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom sa terotorije ove opštine u okviru ponovljenog javnog poziva po projektu Regionalnog stambenog programa RHP 4-proširenje.
Opštini Sečanj u okviru Regionalnog stambenog projekta dodeljen je iznos od 220.000  evra. Iznos od 162.500 evra podeljen je 2018. godine za kupovinu 15 seoskih kuća, a danas su potpisani ugovori za otkup još pet seoskih kuća u iznosu 57.500 evra. Svaki od korisnika dobija po 11.000 evra i dobijena sredstva su bespovratna.
Svečanom potpisivanju ugovora pored predsednika opštine Sečanj Predraga Rađenovića prisustvovala je i zamenica Ljiljana Kitić.
Regionalni stambeni projekat (RSP) je zajednički višegodišnji projekat Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice, iz sve četiri zemlje, od kojih je najviše u Srbiji.
Projekat se sprovodi uz podršku OEBS-a, UHNCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, zatim Sjedinjenijh Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajvarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.