Vesti- Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma, Miljan Čičić i Milan Pernat, stupili su u štrajk glađu jer u Zrenjaninu po njihovom zahtevu koji su dostavili čelnicima grada nisu raspoređene  cisterne sa pijaćom vodom. Oni su postavili  transparent ispred Gradske kuće sa natpisom  „Štrajk glađu zbog vode“ i izneli svoje zahteve u vezi sa ovim dugogodišnjim problemom zrenjaninaca.

Zbog nedostatka pitke vode, započeli su štrajk glađu. Pokret ujedinjenih fantoma zatražio je od gradonačelnika da im čista voda bude dostupna u cisternama širom grada, ali za sada odgovor nisu dobili.

„Mi smo, ponavljam, morali da krenemo u jedan ovako lični čin. Kažu da je to danas prevaziđeno, ali  trebalo bi da je danas prevaziđen problem pijaće vode“, kaže Pernat.

„Mi smo 8. maja uputili gradonačelniku zahteve koji se odnose na postavljanje cisterni sa ispravnom pijaćom vodom na nekoliko punktova u gradu, kao i definisanje datuma kada će  biti puštena u rad  fabrika vode u Zrenjaninu. To se do sada nije dogodilo i zato smo otpočeli štrajku glađu. Mislim da smo mi zemlja u kojoj ne postoje institucije, u kojoj ne postoji sistem, jer kad vi svakodnevno imate ljude koji ulaze u štrajkove glađu, onda vam to govori da nešto ne funkcioniše u toj zemlji. Mi ćemo ovde biti do ispunjenja naših zahteva i nadam se da to neće dugo potrajati-rekao je Čičić.

Prema  najavama gradonačelnika zdrava voda za piće u Zrenjaninu trebalo bi da poteče sredinom juna. Da bi se prečistač pokrenuo, a koji je sa probnim radom stao pre više od mesec dana,   izdvojeno je  67 i po miliona dinara iz gradske kase. Tako je odlučeno na vanrednoj sednici gradske skupštine u petak.

„Koliko ja znam, neka pozajmica je urađena Synertechu, Gupi Zilio, koji mora da vrati taj novac. Jednostavno, ništa neće biti propušteno da se uradi u narednih nekoliko nedelja da bi građani Zrenjanina dobili zdravu pijaću vodu“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.