Zrenjanin- 11. maja davne 1919. godine u tadašnjem Velikom Bečkereku osnovan je fudbalski klub po imenu „Vašaš“, 1922. godine klub menja ime u FK „Slavija“, a od 9. avgusta 1926. godine nosi ime FK „Radnički“. Okupljao je najbolje fudbalere u gradu, bio je član  Banatske lige i takmičio se  u prvenstvima Grada, danas jedan vek kasnije, takmiči se u Srpskoj ligi.

Sto godina postojanja svečano je obeležen na stadionu kraj „Skrobare“ u prisustvu nekadašnjeg igrača Petara Ćire Praporskog, predstavnika uprave kluba,  Grada Zrenjanina, Sportskog saveza,  Fudbalskog saveza područje grada Zrenjanina, fudbalera  i najmlađih članova  Akademije Bambi koja radi u sklopu kluba.

Svečanosti je prethodila prijateljska utakmica između mlađih kategorija FK Radnički i FK Partizan.

Internat za smeštaj mladih sportista svečano su otvorili direktor kluba Darko Tošić, Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika i živa legenda kluba Petar Ćira Praporski, zahvaljujući  projektu „Zajednici Zajedno“ kompanije NIS, Grada Zrenjanina i FK „Radnički Zrenjanin“.

Na fudbalskom terenu kraj Skrobare ponikli su mnogi fudbaleri koji su slavu i ponos grada preneli u velike svetske klubove. Fudbalski klub „Radnički“ ima bogatu istoriju, ali i svetlu budućnost koju će nastaviti da grade i mladi fudbaleri Akademije „Bambi“ koja okuplja najveće talente grada i naseljenih mesta u okolini“.

POGLEDAJTE KAKO JE FK „RADNIČKI ZRENJANIN“ OBELEŽIO 100 GODINA POSTOJANJA: