Sport- Juče je u Multimedijalnoj sali zrenjaninske Gradske kuće, održana konferencija za medije  povodom 10.maja, Medjunarodnog dana fizičke aktivnosti. Prilika je iskorištena da se sredstvima javnog informisanja, prikažu promotivni spotovi najboljih sportista Zrenjanina, za prošlu godinu, a u izboru ovdašnjeg Sportskog saveza.

Kad su spotovi emitovani, usledio je buran aplauz predstavnika medija, sportista i sportskih radnika. Ideju je, pre nekoliko meseci, najavio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.
-Vi ste nešto čime se ponosimo, mi, vaše porodice, vaše škole i svi oni koji vas poznaju. Ovi sportovi, preko društvenih mreža, doći će i do onih koji vas ne znaju i sve će da bude veoma rasprostranjeno. Grad Zrenjanin se ponosi vama, vašim rezultatima i veruje da će budućnost biti još svetlija i uspešnija. Nije slučajno što smo promociju spotova najboljih sportista, prezentovali danas, na Medjunarodni dan fizičke aktivnosti. Želimo da svi vaši vršnajci, starije i mladje osobe, budu aktivne, da vas vršnjaci i stariji slede –izmedju ostalog, rekao je Simo Salapura, nekadašnji sportista i trener i danas aktivan, naročito u karateu.Vukica Đapić Atanacković, najbrža srpkinja i učesnica OI u Sidneju, danas je generalna sekretarka Sportskog saveza.

-Cilj projekta je da promovišemo vrednosti, da pokažemo vaš rad i uspehe. Hoćemo da vas deca iomladina prate, da vas slede i da ste njihovi uzori. Na početku ste i imate uslove da budete veliki
šampioni i uz vas smo – poručila je nekadašnja reprezenttaivka u atletici mladim naslednicima. U ime sportista, obratila se mlada Marina Djekić iz KBS Internacionala, sjajna u borilačkim veštinama. -Zahvalna sam što sam ovde, mnogo ponosna i nadam se da ćemo imati još vrhunskih sportista i
velikih rezultata – kazala je, izmedju ostalog, Djekićeva. Salapura je istakao da su snimljene dve sesije spotova, da slede još dve i da će se, kompletnom programu, dodati snimci uspeha najvećih ovdašnjih sportista iz bogate prošlosti. Ne treba zaboraviti da su u Zrenjaninu stigle 22 olimpijske medalje. Sa snimanjem spotova najboljih sportista, Zrenjaninci su iznenadili mnoge i dobili pohvale iz drugih gradova. I u ovome su na Begeju prvi.

U INFRASTRUKTURU 300 MILIONA
Salapura je istakao da Grad ima odlične odnose sa nacionalni sportskim Savezima i da će i u ovoj godini, biti domaćini više medjunarodnih sportskih takmičenja i utakmica na reprezentativnom nivou. U Kristalnoj dvorani održaće se i EP u ženskoj košarci.
-U ovoj i prošloj godini investrirali smo 300 miliona dinara u sportsku infrastrukturu. Podignuti su refelktori na gradskom stadionu, radovi na izgradnji atletskog stadiona odlično teku, promenili smo parket u Kristalnoj dvorani i imaćemo najbolji semafor u Srbiji, u regionu takav je instaliran jedino u Podgorici. Izgradili smo i renovirali školske dvorane i mnogo ulažemo u infrastrukturu.

POGLEDAJTE JEDAN OD SPOTOVA NA YOU TUBE KANALU SPORTSKOG SAVEZA GRADA ZRENJANINA :