Zrenjanin- Manifestacija  “Evropsko selo” u kojoj su učestovali učenici osnovnih škola predstavljajući na svojim štandovima države članice Evropske unije, njihove kulture, običaje i tradiciju održana je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.

Manifestaciju “Evropsko selo” svečano je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, podsećajući da je 2012. godine održana prva manifestacija sa željom da se promovišu različitosti naroda i država koje čine modernu Evropu.

Gosti manifestacije bili su predstavnici Ambasada zemalja EU,  EU Delegacije, Ministarstava i Pokrajinskog sekretarijata.

Manifestacija je održana u okviru obeležavanja Dana Evrope, a okupila je veliki broj učesnika koji su se potrudili da na najbolji način predstave zemlje članice EU. Skupu je prisustvovao i veliki broj građana koji su obilazili stilizovane kućice koje su predstavljale zemlje Evropske unije.

Osnovna škola ” Mladost ” iz Tomševca pokrenula je ovaj projekat 2012. godine, nakon čega su joj se vrlo brzo pridružile i druge škole, prepoznajući njegov značaj, kreativni potencijal i edukativni značaj.