Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine poslala pismo premijerki Brnabić i ministru Ružiću

Politika- Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poslala je pismo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću.

 

Pismo poslato 20. maja 2019. godine prenosimo u celosti:

 

VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Ana Brnabić, predsednica

MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE

Branko Ružić, ministar

 

Poštovani,

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje Vam na flagrantno kršenje Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina od strane predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića. Naime, član 114 i 115 jasno kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice, pa ipak predstavnici zrenjaninske vlasti i ovaj put su, kao po običaju, zakazali sednicu 24 časa pre njenog održavanja. Na ovaj način, predstavnici građana su sprečeni da se pripreme za sednicu i ravnopravno učestvuju u procesu donošenja odluka. Sve ovo još strašnijim čini činjenica da se na sednici odlučivalo o rebalansu budžeta i najvažnijem problemu Zrenjaninaca – obezbeđivanju zdrave pijaće vode.

Kršenje parlamentarnih principa i unižavanje doma predstavnika građana postala je učestala praksa zrenjaninske vlasti koja vodi do potpunog odsustva dijaloga i zanemarivanja interesa građana.

Koristimo priliku da predsednicu Vlade podsetimo da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu i da od njenog karakterisanja situacije u vezi sa vodosnabdevanjem kao sulude i izvinjavanja građanima Zrenjanina, oni do danas nisu videli nikakav boljitak.

Građanima Zrenjanina uskraćeno je jedno od osnovnih ljudskih i ustavnih prava – pravo na vodu, dugi niz godina im se obećava da će se ovaj problem rešiti, međutim lokalni funkcioneri su povukli niz nespretnih i pogrešnih poteza koji su pokazali da oni jednostavno nisu sposobni da reše problem.

Ubeđeni smo da nećete dozvoliti da se građani Zrenjanina tretiraju kao građani drugog reda. Pozivamo Vas da reagujete na neodgovorno i bahato ponašanje zrenjaninske vlasti i odbranite zakonitost, parlamentarne procedure i demokratske principe i pokažete da Vam je stalo da Zrenjaninci imaju jednaka prava kao svi ostali građani.

S poštovanjem,

 

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap