Zrenjanin- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem, gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu – izgradnji atletske staze i rasvete.

„Na Gradskom  stadionu u toku su radovi na prvoj fazi rekostrukcije atletske staze, postavljeni su reflektori, biće urađen parking, kao i odgovarajuća komunalna infrastruktura, vodovod i kanalizacija. Cilj ovog projekta je  da Gradski stadion u Zrenjaninu, zajedničkim snagama  Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, dobije izgled koji zaslužuje. Radovi napreduju veoma dobro, ali ovo je kišna sezona, te je pitanje da li ćemo uspeti da do 17. jula kada je ugovoreni rok. Neka to bude i do kraja jula, ali da ovu prvu fazu rekonstrukcije završimo i da započnemo drugu koja podrazumeva rekonstrukciju tribina i svlačionica, uredimo  fudbalski teren i kako bi Zrenjanin imao vrhunski objekat sa kojim bi u potpunosti mogao da se diči, a  koji će u budućnosti služiti razvoju sporta. Zrenjanin  je grad sporta sa dugom tradicijom i ovo  je bila neophodan infrastrukni projekat. Vrednost radova je oko 190 miliona dinara, Pokrajinska vlada izdvojila je oko 120  miliona, a Grad Zrenjanin oko 70 miliona dinara. Politika okupljanja oko projekta daje rezultate ovo će biti četvrti stadion u Vojvodini pod reflektorima, a do pre pet godina nismo imali ni jedan“, rekao je Igor Mirović i podsetio da je na ovom stadionu ponikla Ivana Španović i izrazio nadu da ćemo  imati priliku da vidimo i nove šampione u raznim sportovima.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo da je Grad Zrenjanin zajedničkim snagama sa Pokrjinskom vladom krenuo da  rešava  višedecenijski problem.

„Više decenija se nije ulagalo u naš Gradski stadion, sada je drugačije, napravljeni su reflektori, završavamo priču oko atletske staze, proširujemo i gledalište. Radimo projekat za drugu fazu  gde ćemo rekonstruisati i gledalište i sve propratne objekte unutar stadiona. Mislim da će ovo biti objekat za ponos svom Zrenjanincima“, rekao je gradonačelnik  i podsetio da je pre dve godine završena rekonstrukcija hale Medison koja danas služi  za takmičenje, ali i za sajamske manifestacije i da je rekonstruisan parket u Kristalnoj dvorani.