Veliko slavlje u svlačionici

Sport- Fudbaleri Radničkog, u najvažnijoj utakmici sezone, ubedljivo su slavili protiv direktnog konkurenta- ekipe Stanišića rezultatom 5:0 i obezbedili opstanak u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“ koja će se i naredne sezone igrati na stadionu kraj „Skrobare“.

Načeo goste: Vladimir Jeftić

Odmah na startu utakmice Marković u 2. minutu odigrava odličan pas za Jeftića, koji povlači loptu do šesnaesterca i pogađa za veliku radost igrača i prisutne publike na stadionu.

Nastavio se pritisak domaćih i Popov u 17. minutu levo iskosa, sa 12 metara, pogađa suprotnu stativu, na odbijenu loptu natrčava Rosić, ali šutira preko gola. U poslednjih 10 minuta prvog poluvremena pritiskali su gosti, ali su crveno-crni uspeli da sačuvaju gol.

U 2. poluvremenu Popov, u 52. minutu, proigrava Markovića u šesnaestercu koji sa 5 metara prebacuje okvir gola. Nakon drugog žutog kartona igrač gostiju Andrić morao je da napusti teren u 58. minutu.

Ubrzo je raspoloženi Jeftić  sa ivice šesnaesterca uputio odličan šut, ali je lopta završila tik iznad prečke golmana gostiju Markovića. Kvrgić odlično probija po levoj strani i nakon  centaršuta lopta stiže do  Markovskog koji  glavom upućuje šut, golman Marković je izbija, ali Markoski opet dolazi do nje i u 60. minutu povisuje na 2:0. U 68. minutu Kvrgić sa 20 metara šalje projektil, ali na sreću gostiju tik  iznad gola.

Markoski je oboren u 69. minutu,  glavni sudija Petrović  pokazuje na kreč, penal izvodi Popov  i pogađa za velikih 3:0.

Radost Popova nakon postigntog gola iz penala

Nije prošlo mnogo vremena Rosić je  uzeo loptu odbrani Stanišića, proigrao Popova koji je  sa 5 metara pogodio za 4:0. Jeftić u 85. minutu asistira za mladog Jonjeva, koji tek što je ušao postiže gol za ispostaviće se konačnih 5:0.

Usledilo je veliko slavlje igrača Radničkog koji su na sredini terena bacali u vis  svog trenera Marka Gutešu i zasluženo dobili aplauz prisutne publike i navijača. Ovom pobedom Radnički je obezbedio opstanak u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“ koja će se i naredne sezone igrati na stadionu kraj „Skrobare“.

Pogledajte video proslave fudbalera Radničkog OVDE

Treba istaći da je ova utakmica imala i humanitarni karakter, jer je sav prihod od ulaznica  bio namenjen za pomoć maloj Lenki Lazarević i u tu svrhu sakupljeno je oko 100.000 dinara.

U sledećem kolu fudbaleri Radničkog gostuju u Novim Banovcima i ova utakmica nema rezultatskog značaja, jer kolo pre kraja Radnički je stekao 6. bodova prednosti u odnosu na poslednjeplasiranu ekipu Stanišić.

Rezultate i tabelu pogledajte na našem portalu pod rubrikom Srbijasport OVDE

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Nosalj, Marković, Erdeljan, Kovačević, Popov, Rosić, Markoski, Kosović, Šemić, Jeftić i Kvrgić. Zamenici igrača: Jović, Jonjev, Brankov, Mrđenović, Dragović, Janjatović i Miholjčić.

FK STANIŠIĆ: Marković, Erdelj, Andrić, Matijaš, Kultpinac, Stanić, Žiža, Ivandekić, Radenka, Lazić i Đurđev. Zamenici igrača:Vemić, Rezić i Rončak.