Sport-  Tradicionalni Memorijalni turnir „Darko Nišavić“, u znak sećanja na nekadašnjeg reprezentativca i najboljeg rvačkog sudiju sveta, poslednje tri godine održava se pod nazivom Kup malih šampiona i danas je, u Medisonu, okupio 225 takmičara iz 12 zemalja.

Zbog vremenskih (ne)prilika, izostalo je više naših klubova i sigurno bi broj učesnika bio veći. Na tri strunjače borili su se pioniri u tri uzrasne kategorije, do 11, 13 i 15 godina. Viđeno je dosta veoma kvalitetnih borbi i kako su treneri istakli, ovakvi i slični turniri su izvanredna prilika da deca stiču iskustvo i da treneri razmene znanja u načinu rada sa najmlađima.

Za najboljeg rvača, kojem je pripao pehar „Darko Nišavić“, proglašen je Aleksandru Solovej iz Moldavije. Najbolji strani takmičar je Levante Levaji iz Mađarske, a domaći Stevan Kojić iz Proletera. Pehar namenjen najboljem sudiji pripao je Vesni Piperski – Cucić, a ekipa Proletera proglašena je najboljom. U tri uzrasne kategorije osvojili su devet medalja, a u uzrastu do 15 godina prvaci su Srbije. -Ovo je najkvalitetniji Memorijal do sada i to je ocena svih trenera. Video se suvi kvalitet i zahvalili smo se klubovima iz inostranstva koji su došli da budu učesnici takmičenja. Turnir je u sklopu obeležavanja veka postojanja Proletera – rekao je Đordje Miolski, trener najmladjih u Proleteru i selektor pionirske reprezentacije Srbije.

 

Tekst: B. Cvijetić