Zrenjanin- Filmski centar Srbije pokrenuo je novu jednodnevnu manifestaciju „Noć srpskog filma“, koja će biti održana u danas, 5. juna, u više od trideset gradova u Srbiji. U toku jedne večeri, u više od četrdeset bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi:„Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića,  Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19″, Lane Pavkov.

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Kulturni centar Zrenjanina je deo ove filmske manifestacije. Filmovi se prikazuju u Maloj sali  od 16h. Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku „Noći srpskog filma“ je 100 dinara.

RASPORED PROJEKCIJA  IGRANIH FILMOVA:

Film: „Zlogonje“ – 16h

Film: „Kralj Petar I“ – 18h

Film: „Taksi bluz“ – 20h

Film: „Južni vetar“ – 22h

 U pauzama između projekcija, biće prikazani kratkometražni filmovi.