PUF-100 šatora ispred Skupštine opštine Grada Zrenjanina ako ne bude vode za piće do kraja juna

Predstavnici POKRETA UJEDINJENIH FANTOMA-PUF Milan Pernat i Miljan Čičić uputili su danas novi zahtev Gradonačelniku Zrenjanina u kojem traže prijem kod njega , kako bi ga podsetili na obećanje koje je dao u njihovom zajedničkom razgovoru 24.05.2019.godine, a tiče se početka rada postrojenja za prečišćavanje vode. Tom prilikom Gradonačelnik Zrenjanina  javno je  obećao da će do kraja juna meseca ove godine poteći ispravna voda za piće iz česmi zrenjaninaca. Taj datum se polako, ali sigurno približio, a ispravne vode još uvek nema. U svom zahtevu PUFovci ga takodje podsećaju na njihovu akciju postavljenja 100 šatora za zdravu pijaću vodu ispred zgrade SO Zrenjanin, ukoliko ispravna voda za piće ne bude puštena do kraja juna meseca ove godine.

Da podsetimo PUFovci su započeli štrajk gladju 20.05.2019. godine ispred SO Zrenjanin zbog neispravne vode za piće. Zbog lošeg zdravstvenog stanja u kojem se našao Miljan Čičić  usled strajka gladju i preporuke lekara, u subotu 25.05.2019. godine obustaviljen je strajk PUFa.

„Razgovor sa gradonačelnikom u petak, 24. maja, nije približio suprotstavljene stavove po pitanju vode. Zahtevi štrajka – postavljanje cisterni sa ispravnom vodom u gradu i precizan datum kada će postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi – su odbačeni, uz obrazloženje da je štrajk nepotreban jer prečistač u junu počinje da radi. Gradonačelnik je svoje obrazloženje za ne postavljanje cisterni sa ispravnom vodom za piće obrazložio činjenicom da voda iz cisterni neće biti adekvatnog kvaliteta. Osnovno pitanje koje se postavlja je kako su cisterne sa zdravom vodom za piće mogle biti postavljene recimo u Novom Sadu,Beogradu i drugim gradovima tokom prethodnih vrelih dana. Zrenjanin je izgleda kao Nojeva barka koja pluta po vodi, samo što nema Noja da obezbedi vodu za piće“, navodi se u saopštenju Pokreta ujedinjenih fantoma.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap