Politika- Sutra će biti tačno godinu dana od podnošenja krivične prijave od strane nekadašnje inicijative „Zajedno za vodu“, čija je članica bila i Demokratska stranka. Tim povodom obratila se odbornica demokrata Alisa Kockar:

„Dok Novi Sad koji ima vodu za piće na ulice postavlja 3 cisterne, Zrenjaninci nisu ništa bliže pijaćoj vodi. Ne samo da je još jedan rok prekoračen, da nema ni vode ni cisterne na vidiku, nego se još uvek borimo za istinu. Pre godinu dana podneli smo krivičnu prijavu koja je i dan danas u nečijoj fioci, a samo u poslednjih 6 meseci imali smo loše rezultate analize vode, kvar na postrojenju i prestanak rada, proteste, štrajk, plaćanje popravke iz budžeta grada umesto da to bude obaveza Zilio grupe i Sinerteka (kao što je navedeno u ugovoru), dopunu krivične prijave, hapšenje čiji je cilj zamazivanje očiju i još jedan prekoračen rok i prekršeno obećanje gradonečelnika… Jasno je da lokalna vlast nema ni volju, ni sposobnost da reši problem pijaće vode, a cenu i bukvalno i metaforički već godinama plaćaju građani Zrenjanina.“

„KO JE SVE ODGOVORAN ZA AFERU SA PREČISTAČEM, ZBOG KOJE ZRENjANIN JOŠ UVEK NEMA PIJAĆU VODU? Zrenjaninske demokrate će postaviti isto pitanje i još stotinu puta ako treba i učiniće sve kako se jeftinim trikovima ne bi skrenula pažnja sa onog što je suštinski bitno, a to je da Zrenjanin dobije vodu, ali i utvrđivanje celokupne istine i lične odgovornosti“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.