20. BANATSKE VREDNE RUKE U CENTRU ZRENJANINA

Zrenjanin- Manifestacija „Banatske vredne ruke“ je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva. Zbog njene veličine i značaja, uvrštena je u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin i od tada se organizuje samostalno.

 

Ove godine „BANATSKE VREDNE RUKE“ održaće se u petak, 16. avgusta, na Trgu slobode, sa početkom u 18 časova.

Učesnici manifestacije „Banatske vredne ruke“ su udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva i drugi, koji žele i smatraju da znaju i mogu da se predstave u raznim vidovima narodnog stvaralaštva.

Takmičarski karakter manifestaciji je vraćen pre tri godine, tako da će brojna udruženja i aktivi koji su prijavili svoje učešće, pokazati ko je najbolji u pravljenju raznih vrsta jela i izradi ručnih radova.

 

Pripremljen je bogat revijalni program u kome će nastupati kulturno-umetnička društva, orkestar OĐILA. Za naše najmlađe biće organizovana radionica pravljenja figurica od fondana.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin (Град Зрењанин) i Turistička organizacija grada Zrenjanina (Visit Zrenjanin), a prijatelji manifestacije kompanija Gomex.

20. BANATSKE VREDNE RUKEManifestacija „Banatske vredne ruke“ je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva. Zbog njene veličine i značaja, uvrštena je u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin i od tada se organizuje samostalno.Učesnici manifestacije „Banatske vredne ruke“ su udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva i drugi, koji žele i smatraju da znaju i mogu da se predstave u raznim vidovima narodnog stvaralaštva.Takmičarski karakter manifestaciji je vraćen pre tri godine, tako da će brojna udruženja i aktivi koji su prijavili svoje učešće, pokazati ko je najbolji u pravljenju raznih vrsta jela i izradi ručnih radova.Ove godine BANATSKE VREDNE RUKE održaće se u petak, 16. avgusta, na Trgu slobode, sa početkom u 18 časova. Pripremljen je bogat revijalni program u kome će nastupati kulturno-umetnička društva, orkestar OĐILA. Za naše najmlađe biće organizovana radionica pravljenja figurica od fondana.Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin (Град Зрењанин) i Turistička organizacija grada Zrenjanina (Visit Zrenjanin), a prijatelji manifestacije kompanija Gomex i Radio Klik FM.

Objavljuje Visit Zrenjanin u Srijeda, 14. kolovoza 2019.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap