U petak, 16. avgusta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova biće otvorena izložba studenata završnih godina Depertmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Zrenjaninskoj javnosti i ove godine će biti predstavljeni radovi studenata završnih godina. S obzirom da predstavljanje studenata postaje tradicija u izlagačkoj praksi Kulturnog centra, ovogodišnji odabir  radova obuhvatio je i prošlogodišnje izlagače – studente modula Vajarstva, koji su u toku prethodne školske godine ušli u lični svet umetnosti i načinili još jedan korak ka samostalnoj produkciji…

Lične poetike studenata, koje počinju da se kristališu, svakako su pod uticajem, osim uticaja koje vrše profesori vođeni konceptom studijskog programa, savremenih umetničkih praksi u Srbiji kao i na svetskoj likovnoj sceni – objašnjava  Slavko Živanović, vanredni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Pred posetiocima izložbe naći će se dela koja se bave umetničkim i kontekstualnim tranzicijskim pitanjima u post-totalitarnim društvima u uslovima tehničkog dovršavanja sveta.

Izložba je otvorena do 29. avgusta.