Zrenjanin- Iz Gradske bašte danas su krenuli pozivari, fijakeri i tamburaši da, uz besplatno točeno pivo, najave početak  34. “Dani piva”.

 

Svečano otvaranje i prvi koncert počeće u utorak, 27. Avgusta. Program manifestacije će se osvijati na preko 40 lokacija u gradu, a pored koncerata poznatih izvodjača biće održan i dečiji, sportski i kulturni program za sve generacije. Na ovogodišnjim Danima piva posetioce očekuje preko 100 vrsta piva.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, kao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina su, posle tradicionalne pivske zdravice koju je izrekao glumac Prvoslav Zakovski, ispratili pozivare put ulicama grada.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da će ovogodišnji “Dani piva” okupiti veliki broj Zrenjaninaca i njihovih gostiju, te da će u različitim programima učešće uzeti više od dve i po hiljade ljudi.

-Ovo je najznačajnija turistička manifestacija u našem gradu. Očekujemo lepo vreme i da sve prođe u najboljem redu. Mislim da smo napravili dobar odabir izvođača i očekujemo pola miliona posetilaca- rekao je Janjić.

– Ovde smo da otvorimo i pozdravimo 34. “Dane piva” najveću manifestaciju na ovim prostorima, brend grada Zrenjanina. Naša tradicionalna manifestacija uvrštena je u jedinstvenu mapu evropskih festivala, a manifestacija se našla i u rubrici Festivali pića na osnovu koje ljudi širom sveta mogu da saznaju sve o manifestacijama ovog tipa. Iz godine u godinu “Dani piva” privlače sve više posetilaca i turista, prošle godine premašena je brojka od pola miliona ljudi- istakao je Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

 

Pogledajte kompletan program 34. “Dana piva” OVDE