Četiri nezgode sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog:neustupanja prvenstva prolaza  i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, neispravnost svetlosno signalnih uređaja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 197 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 10 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 5 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap