Zrenjanin- U ponedeljak, 26.avgusta, od 20 časova, na platou ispred biblioteke biće organizovana filmska projekcija: „Pregled austrijskog kratkog filma – Österreichische Kurzfilmschau“.

U pitanju je selekcija od pet kratkih austrijskih filmova nagrađenih/nominovanih za Austrijsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma.

„Pregled austrijskih kratkih filmova pod nazivom „Österreichische Кurzfilmschau“ je saradnja između Austrijske filmske akademije i i Ministarstva za Evropu, integracije i spoljne poslove započeta 2012. godine.

Pregledom su obuhvaćeni filmovi koji su nominovani ili dobili Austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film“.
Bogati spektar filmova seže od kratkih igranih, preko dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih pa sve do muzičkih spotova. Tokom čitave 2019. godine, odabrani filmovi iz ovog programa putovaće kroz Srbiju i biti prikazivani u prostorima kulturnih organizacija sa kojima Austrijski kulturni forum ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Cilj programa je da skrene pažnju međunarodne publike na raznolikost austrijskog filma sa posebnim osvrtom na autore mlađe generacije. Želim Vam prijatno filmsko putovanje!“