Zrenjanin- U Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina u sklopu gradske manifestacije „Dani piva“ u trajanju od dva dana (30. i 31. avgust) održava se osmi muzički festival „Zrenjanin zove“. Osnovni koncept festivala čine – nastupi rokenrol bendova (živa svirka), predstavljanje bendova i  pregled muzičkih aktuelnosti. Zrenjanin zove  započeo je kao memorijalni (sećanje na rano preminulog zrenjaninskog muzičara, basistu Sašu Šipčića – Šipku) a tokom godina održavanja i organizovanja  prerastao je u festival alternativnog zvuka.

Organizator festivala: Kulturni centar Zrenjanina. Pokrovitelji festivala: Grad Zrenjanin, Trgovinski lanac PerSu i Kompanija Dijamant AD.

 RAPORED NASTUPA PO DANIMA:

Petak, 30. avgust

Sukob interesa

Panta Šiklja Nafta

Overdrive

Repetitor

Subota, 31. avgust

Mist

Forgotten scream

Desolation

Drink or die

Nastupi bendova počinju u 22h

 

O BENDOVIMA

SUKOB INTERESA

Bend je osnovan u Zrenjaninu 1998. godine pod imenom „Sepsa“. Od tada pa do danas smenjuje se mnoštvo članova osim dvojice „večito prisutnih“ bubnjara – Srđana Devića i pevača i gitariste – Vladimira Čiče. U međuvremenu menjaju ime u „Sukob interesa“. Za sebe tvrde da su rok bend iako ih „ostatak sveta“ doživljava kao pank muzičare. Do sada su objavili 10 albuma.

 

Više o bendu na stranici: https://www.facebook.com/sukobinteresa/?eid=ARApIxV60SP0I424swMFgIrKNpDCaBv6uAtyEWQ5fSdfe1Bn53u67sSiEdAZiWvbKgjow9BO-msoV5Rd

 PANTA ŠIKLJA NAFTA

Kada kažemo tikva i R’n’R, na koga prvo pomislite? – Panta šiklja nafta bend!
Nenad Pantić – Panta, čovek koji svojom poezijom zna da zasmeje, ali i da nas natera na duboko razmišljanje o apsurdu vremena u kojem živimo.

OVERDRIVE

– Zrenjaninski teškaši.

Teškaši = glasno, besno, brzo, u glavu, u noge i u stomak.

Dvadeset i dve godine je prošla od debitantskog albuma No More Words. Ali ne vidi se kraj… Ni početak… Tu su gde treba da budu. U nešto izmenjenom sastavu i dalje praše zato što žele da praše. Overdrive je oformljen u Zrenjaninu 1994. godine od strane Dragana Midorovića. Od samog početka, bend razvija čvrsti gitarski zvuk, sa prepoznatljivim energičnim vokalom koji postaje ključna karakteristika benda.

 

Više o bendu na stranici: https://www.facebook.com/overdrivecrew/

REPETITOR

Članovi beogradskog benda Repetitor su: Milena Milutinović (bubanj), Ana-Marija Cupin (bas, glas) i Boris Vlastelica (gitara, glas). Bend je osnovan 2005. godine a njihov debi album „Sve što vidim je prvi put“ snimljen je 2008. Sviraju alternativni rok.

 Više o bendu na stranici: https://www.facebook.com/repetitorbgd

MIST

Progresivna rock grupa Mist osnovana je 1997. godine. Prvi nastup su imali iste godine u Klubu Zanatlija u Zrenjaninu. Potvrdu da su nadobrom putu stigla je 1999. godine kada su pozvani na „Zaječarsku gitarijadu“. Studijski materijal su 2000. godine objavili pod nazivom „Mirror Reflection“ i naredne godine objavili za beogradsku diskografku kuću ITMM Records. Sa spotom „Circle Game“ gostovali su na RTS-u, TV Metropolis, SOS Kanalu, RTV Santos i KTV televiziji, kao i na radio stanicama. 2013. godine snimili su sedan novih kompozicija , među njima se izdvojila „This Woman’s Life“ u kojoj gostuje Damir Milutinov Čvare, pevač grupe Overdrive. Bend i dalje postoji i radi uz brojne  promene članova.

 

Trenutna postavka benda je:

Tamara Vlaisavljević – Vokal

Slobodan Popović –  Solo gitara

Danilo Vlaisavljević – Ritam gitara

Metodije Trajanovski – Bas gitara

Nenad Stoisavljević – Bubanj

FORGOTTEN SCREAM

Forgotten Scream je zrenjaninski bend koji svira neku kombinaciju metalcore-a, melodic deatha i thrash metala. Njihov  prvi singl je „Empty Veins“  a marta 2017-te godine  objavili su kompletan album „Changes“. Bend postoji kao projekat još od 2010. godine…

Više o bendu na stranici: https://www.facebook.com/WeAreForgottenScream/

 

DESOLATION
Desolation
je groove metal/hardcore bend iz Zrenjanina. Ideja osnivanja benda se rodila početkom 2014. godine, kada je bubnjar Ivan Vasić odlučio da pozove nekoliko prijatelja s akojima je svirao u više zrenjaninskih hardcore i metal sastava….

Bend čine:

AndrijaVlajnić – vokal
Aleksandar Drašković – gitara
Ivan Gombar – gitara
Marko Božilović – bas 
Ivan Vasić – bubnjevi

Više o bendu na: https://www.facebook.com/desolation.zr/

DRINK OR DIE

„Bend je nastao u pobuni protiv sistema, korupcije, lošeg društva u zemlji i naravno ljubavi prema panku, kasne jeseni 2002. ili ranog leta 2003. Ne znamo ni mi tačno pošto je bend počeo da radi probe 2000-te godine….“ – navode iz benda. „Tadašnji sastav činili su: Malba (vokal) Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj). Mi sviramo punk-oi-hardcore muziku a vremenom nam se pridružio još jedan vokal – Miroslav Sporin.“ Kroz bend je prošlo par gitarista dok nisu oformili konačnu ekipu, koju sada čine: Vladimir Malbaški i Miroslav Sporin (vokali), Saša Prodanov (bubanj), Marko Kecman (bas), Lazar Sporin (ritam gitara) i Aleksandar Dobai (solo gitara). Može se reći da iza sebe imaju 15 godina rada,i to kako samostalnih svirki, velikih koncerata tako i učešća na festivalima…Objavili su i dva studijska albuma (Govore mi i Pohlepa) kao i tri singla.

Više o bendu na FB stranici: https://www.facebook.com/benddrinkordie/

 ULAZ JE BESPLATAN.