Zrenjanin- Projekat “Obukom do zaposlenja” sprovodi Grad Zrenjanin u partnerstvu sa Tehničkom školom iz Zrenjanina, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Podsećamo, ugovorom koji je dodeljen Gradu Zrenjaninu odobreno je finansiranje projekta „Obukom do zaposlenja“, koji podrazumeva obuku 20 mladih sa područja Zrenjanina za zanimanje zavarivača, koje je, inače, deficitarno na tržištu rada. Ministarstvo je kao podršku obezbedilo 1,7 miliona, a projekat je vredan 2,12 miliona dinara.
Predstoji realizacija tog projekta, a ovom prilikom Grad Zrenjanin i Tehnička škola pozivaju sve potencijalne kandidate, nezaposlene mlade osobe, da se prijave za besplatnu obuku zavarivača elektrolučnim MIG/MAG postupkom.
Detaljni uslovi za konkurisanje i prijavni formular mogu se preuzeti u prilogu na ovoj stranici, a mogu konkurisati nezaposleni sa teritorije Grada Zrenjanina (uključujući i naseljena mesta) starosti od 18 do 30 godina, koji ispunjavaju zdravstvene uslove za obrazovni profil bravar – zavarivač, koji nisu krivično kažnjavani, kao i da imaju najmanje završeno osnovno obrazovanje.
 
Konkurs je otvoren do četvrtka, 3. oktobra 2019. godine, a selekciju korisnika obaviće komisija formirana od predstavnika grada Zrenjanina i Tehničke škole. Odabrani kandidati biće obavešteni o prijemu u program na osnovu podataka iz popunjenih formulara.