Dve saobraćajne nezgode zbog neprilagođene brzine i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 60.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdato je 113 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Posebne aktivnosti saobraćajne policije biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap