Osnovna škola “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki i ove je godine bila domaćin Opštinskog takmičenja osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”, na kom su učenici osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina demonstrirali veštine u praktičnom delu vožnje bicikla na poligonu, a u teoretskom delu u polaganju testova iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

 

Učešće na ovom takmičenju s dugom tradicijom – ovo je bilo 55. po redu – uzelo je osam osnovnih škola: “Dr Aleksandar Sabovljev” Ečka, “Mladost” Tomaševac, “Bratstvo” Aradac, “Đura Jakšić” Perlez, “Svetozar Marković Toza” Elemir-Taraš i tri škole iz samog grada, “Žarko Zrenjanin”, “Vuk Karadžić” i “Dr Jovan Cvijić”.

 

Iako su pobednici svi koji su u takmičenju učestvovali, jer su time stekli dodatno znanje i veštine za što bezbednije učešće u saobraćaju, oni koji su se najviše istakli su i posebno nagrađeni, a najbolji među njima su i stekli pravo da predstavljaju Zrenjanin na okružnom takmičenju.

U kategoriji “B” najviše znanja i umeća su pokazali: Hana Vijatov (OŠ “Žarko Zrenjanin” Zrenjanin), Lazar Todorov (OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” Ečka) i Anđela Anđić (OŠ ”Dr Aleksandar Sabovljev” Ečka). Uz njih, na okružnom takmičenju će učestvovati i Isidor Kralik (OŠ “Vuk Karadžić” Zrenjanin).

 

Pobednici takmičenja u kategoriji ”C” su: Damir Pavić (OŠ ”Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin), Srđana Anović (OŠ “Mladost” Tomaševac) i Pavle Anđić (OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” Ečka).

Na okružnom takmičenju pridružiće im se i Nikolina Dragičević (OŠ ”Dr Aleksandar Sabovljev” Ečka).

Pobednici okružnog takmičenja predstavljaće Srednjebanatski okrug na državnom takmičenju u Beogradu.

Da takmičenje prođe u najboljem redu nesebično su se potrudile nastavnica tehnike i tehnologije Dragana Šević i Angela Terek, iz osnovne škole u Ečki.

Ovo takmičenje koje organizuju Auto-moto savez Srbije i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije podržali su i Grad Zrenjanin, kroz svoj Savet za bezbednost saobraćaja na putevima, koji je dodelio pobednicima bicikle, zatim Automoto-tehnički centar doo, Autoškola ABC, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Izvor: Grad Zrenjanin