Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, jedna sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.  U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 97.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola– jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i nepropisnog prelaženja preko kolovoza, biciklističke staze od strane pešaka – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 9 učesnika u saobraćaju i izdato je 78 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Posebne aktivnosti saobraćajna policija biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.