Politika- Zbog priloga koji je u etar i na društvene mreže pustila lokalna televizija KTV, podigla se velika prašina oko prečistača vode i odgovornosti Gorana Kneževića i drugih članova Srpske napredne stranke, od nivoa mesne zajednice do same Vlade.

Odbornica Alisa Kockar je prokomentarisala video i celokupnu situaciju u kojoj se nalazi Zrenjanin sledećim rečima: „Istina polako izlazi na videlo i sve ono o čemu kolege i ja govorimo već godinama pokazuje se kao tačno: fabrika vode je jedna velika prevara građana Zrenjanina i neko je na ovom poslu ozbiljno zaradio. Međutim, ono na čemu insistiramo jeste da državni organi urade svoj posao, detaljno istraže slučaj i brojne krivične prijave koje smo podneli i podignu tužbe protiv svih umešanih – nalogodavaca na prvom mestu, ali i svih onih koji su im omogućili da varaju Zrenjanince 6, odnosno, 8 godina. Niko ko je umešao prste i direktno ili indirektno zaradio na muci 100.000 ljudi ne sme da prođe nekažnjeno.“

„Uprkos dugoj i prljavoj kampanji protiv demokrata i potpisanog ugovora sa Vasertehnikom, danas je jasno da bi građani Zrenjanina odavno pili vodu sa česme da Srpska napredna stranka nije preuzela vlast i raskinula ugovor sa ovom nemačkom kompanijom. Upravo zbog toga, Demokratska stranka neće dopustiti da bilo ko preuzme ulogu žrtvenog jarca i jedinog odgovornog za sve godine lažnih obećanja i trošenja novca iz budžeta“, navodi se u saopštenju  Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.