Sport- U zrenjaninskom Radničkom rešili su pitanje štopera. Novi defanzivac je Aleksandar Lovre, koji je jesenas bio u Loznici, a ima i inostranog iskustva.

-Nama je pitanje centralnog beka bio prioritet i posle rastanka sa Dušanom Lalatovićem i Bogdanom Jovanovim, morali smo brzo da reagujemo. Vratili smo Nikolu Bjelicu iz karadjordjevačkog Jedinstva iangažovali Lovrea. Od početka priprema su Aleksandar Čigoja, koji je stigao iz sakuljanskog Borca i Marko Tadić iz Modriče i sa četvoricom novajlija završili smo prelazni rok. Imamo konkurentan tim, sastavljen od iskusnih i mladih igrača koji mogu da odgovore na izazove – rekao je direktor Darko Tošić.

Trener Predrag Kandić se uključio u razgovor i dodao.
-Posle nekoliko dana rada sa nama, Lovre je bio u timu kad smo odigrali, bez golova, protiv Kabela u Novom Sadu. Prošao je odličnu fudbalsku školu, potvrdio je potencijal i kvalitet koji nam treba i sad je na njemu da se maksimalno angažuje i doprinese dobroj timskoj igri. Imaće uslove i mogućnosti da se iskaže.

Lovre je rodjen 12. maja 1998 godine i karijeru je počeo u pogonu Vojvodine. Šest sezona bio je u školi novosadjana i tri godine prvotimac u Omladinskoj ligi Srbije. Uz to, nosio je dres reprezentacije u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Sezonu je proveo u kiparskom Apolonu, dve u austrijskom Mauververu…


-Došao sam u Radnički da pomognem klubu da ostvari dobre rezultate i da mi ovo bude odskočna daska za veći klub, kratko rečeno, da se vratim na srpsku fudbalsku scenu. Veoma sam zadovoljan prijemom i na meni je da se, kroz dobar rad i igru, odužim na adekvatan način – istakao je Lovre. Novi adut u defanzivi Radničkog visok je 190 cm i na pitanje šta krasi njegovu igru, kratko je odgovorio.-Ozbiljna brzina, tehnika i skok, to je u prvom planu i za poziciju u timu, dovoljno. Timski sam igrač i uvek je kolektiv u prvom planu. Bio je u Vojvodini sa Dušanom Lalatovićem, kojeg je nasledio u dresu Radničkog.-Igrali smo zajedno u generaciji i odigrali dosta mečeva u omladinskom pogonu. On je jesenas ovde bio prvotimac, a sad je u Dunaskoj stredi, trećeplasiranoj ekipi slovačke Prve lige i znači da su mu dobre igre u Radničkom bile odskočna daska. Ne bih se žalio da bude tako i sa mnom i da krenem „Laletovim“ putem – nasmejao se novi prvotimac zrenjaninaca.Pohvalio je kadar i atmosferu u Radničkom.

-Dopalo mi se iz prve, lako se da primetiti da je Radnički kao familija, takvi su odnosi u igračkom pogonu i kod ljudi iz vodjstva kluba. Ima kvaliteta i može puno da se uradi. Svideo mi se rad trenera Kandića i njegovih saradnika, treninzi su sadržajni i na visokom nivou. Znam od ranije da je Zrenjanin fudbalska sredina i jedva čekam da krene nastavak trke. Optimista sam – kaže Aleksandar Lovre, novi prvotimac zrenjaninskog srpskoligaša.

 

Članovima vojvodjanskog „Istoka“, Radnički je pozajmio mladje igrače. Stefan Popov će u drugom delu šampionata igrati za Jedinstvo (NB), Veljko Petrov za Naftagas iz Elemira, gde su, od prošlog leta, golman Dušan Baćan i Danilo Kondić, Ognjen Jeftenić je u Crvenoj zvezdi iz Vojvoda Stepe… -Spisak još nije konačan, obratilo nam se karadjordjevačko Jedinstvo i još neki klubovi da im pomognemo kroz pozajmicu mladih igrača. Bonusi nedostaju, a mi ih imamo u pogonu i ovo je dobro za vojvodjanske ligaše i igrače koji će se kaliti u jačoj ligi u odnosu na kadetsko i juniorsko prvenstvo Vojvodine – pojasnio je Darko Tošić.