Sport- Pokrajinski zavod za sport danas je u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin uručio rezultate testiranja  mladih fudbalera iz Akademije Bambi, koji su nedavno rađeni u Sportskom centru „Bambi“,  i  održao predavanje na temu uticaja sporta na mlade. Prezentaciji su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, Vukosava Đapić Atanacković sekretar Sportskog saveza, Darko Tošić direktor Akademije Bambi  i treneri akademije.

Sve prisutne pre početka prezentacije pozdravio je Darko Tošić direktor Akademije Bambi i zahvalio se svojim akademcima i njihovim roditeljima što su se odazvali u velikom broju.

„Lepo Vas je videti u ovolikom broju, želeo bih da istaknem  da je Sportski savez načinio neke prve korake  u našoj saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport. Ovi rezultati testiranja daće nam smernicu kako da u trenažnom procesu poboljšamo sve karakteristike fudbalera i da sve podignemo na još viši nivo“- Istakao je Darko Tošić.

Pokrajinski zavod na čelu sa Prim.dr. Biljanom Savić zatim je održao zanimljivo predavanje vezano za pravilnu ishranu sportista, trenažnim procesima, kao i o svim aspektima koji čine jednog sportistu.

Test koji su izveli stručnjaci iz Pokrajinskog zavoda za sport  merio  je  agilnost fudbalera, brzinu, gipkost, eksplozivnu snagu , brzinu reakcije i mnoge druge  sportske karakteristike.