Škola u Jarkovcu dobila kabinet za ruski jezik uz pomoć kompanije NIS

U Osnovnoj školi „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu, u opštini Sečanj, svečano je otvoren kabinet za ruski jezik, čije je opremanje i adaptaciju podržala kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.

Kabinet je u potpunosti adaptiran i renoviran i namenjen je đacima od petog do osmog razreda. Učionica je opremljena novim školskim nameštajem, kao i pametnom tablom sa projektorom i laptopom.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović sa saradnicima, načelnica Školske uprave Zrenjanin Snežana Vlačić Oluški, ataše u Ambasadi Ruske Federacije Denis Kruglov, predstavnici kompanije NIS, direktor škole Ljubomir Papić, nastavnici i učenici.

OVOM PRILIKOM ĐACI OSNOVNE ŠKOLE „VELJKO ĐURIČIN PRIPREMILI SU PRIGODNU PRIREDBU ZA SVE GOSTE.

Direktor škole Ljubomir Papić zahvalio se kompaniji NIS na donaciji, uz koju će učenici moći da usavršavaju svoje znanje ruskog jezika, dok je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj, naglasio značaj ovog projekta za obrazovanje, uspešnu saradnju škole i opštine i značaj učešća kompanije NIS.

 
Da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na veoma visokom nivou podvukao je Denis Kruglov, ataše u Ambasadi Ruske Federacije, i dodao da program „Energija znanja“ omogućava učenje ruskog jezika, kao i studiranje, rad ili posetu Ruskoj Federaciji u budućnosti.

 
Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave Zrenjanin, potvrdila je da ovakve donacije NIS-a doprinose povećanju interesovanja đaka za ovaj strani jezik i da NIS već godinama osluškuje potrebe lokalnih samouprava.

Učenici ove škole redovno učestvuju na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS i zahvaljujući njihovom učešću i zapaženim rezultatima koje ostvaruju, NIS je kroz svoj program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za ruski jezik u ovoj školi.


Snežana Lakićević savetnik zamenika generalnog direktora NIS-a, istakla je da je NIS do sada kroz program „Energija znanja“ otvorio više od 50 učionica i laboratorija za ruski jezik i prirodne nauke.

 

 

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap