Zrenjanin- Predsednik Zrenjaninskog poslovnog kruga, Budimir Jovanović i direktorka Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Ivana Tešić potpisali su danas ugovor o donaciji u vrednosti od milion dinara.


Pred ovaj čin Zrenjaninski poslovni krug je angažovao IT inženjere, koji su sproveli stručnu ekspertizu u zrenjaninskoj bolnici i dali savet u vezi sa nabavkom nove informatičke opreme.
Predstavnici Bolnice su se na svečanom potpisivanju ugovora zahvalili ZREPOK-u na doniranoj opremi u ime pacijenata, zaposlenih i menadžmenta, i istakli važnost ove donacije.

„Za nas je ovo velika i značajna donacija, od neprocenjivog značaja. Kada dobijamo donacije, one su obično u vidu aparata koji koriste pacijentima. Ova donacija vezana za informacioni sistem koristiće i pacijentima, ali i zaposlenima. Ona će uticati na kvalitet zdravstvene zaštite. Informacioni sistem danas je neophodan, jer nam pruža važne podatke. Zahvaljujući pomoći ZREPOK-a od sada će sve biti brže, dostupnije i efikasnije. Od toga će korist imati i pacijenti, jer će se lekar više baviti njima, a ne administracijom“, istakla je dr Tešić.

„Smatramo da je bolnica jedna od najznačajnijih institucija u našem gradu, a u razgovoru sa rukovodstvom čuli smo da im je jedan od najvećih problema zastareli informacioni sistem, odnosno preopterećeni serveri. Zato smo odlučili da povodom desetogodišnjice naše asocijacije doniramo milion dinara za kupovinu servera. Takođe, uputili smo i naše najkvalitetnije ljude kako bi sa informatičarima iz bolnice na najbrži i najefikasniji način te servere implementirali u postojeći sistem. Verujem da će server unaprediti sistem, olakšati posao medicinskim radnicima, a to će se direktno odraziti na dobrobit pacijenata“, rekao je Budimir Jovanović.

Firme članice ZREPOK-a više puta su pokazale da su društveno odgovorne kroz razne donacije i akcije, sve u cilju podizanja kvaliteta života i rada na teritoriji srednjeg Banata.