Zrenjanin-Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima obišao je u prepodnevnim časovima pozivni, kol-centar Gradske uprave, koji je smešten u prostoru Uslužnog centra Gradske uprave. Odlukom Vlade Republike Srbije, uslužni centri u lokalnim samoupravama od juče ne rade sa strankama, tako da je u ovom prostoru u zrenjaninskoj Gradskoj kući od jutros stacioniran kol-centar za pružanje informacija i pomoć najstarijim i ugroženim sugrađanima.

Od juče su u funkciji prva dva, a danas su uvedena još tri broja telefona na koje se građani mogu javljati. Kol-centar radi od 7 do 22 časa, svakim danom, a gradonačelnik je istakao da će, po potrebi, biti uvedeno još telefonskih linija. On je još jednom apelovao da se na navedene brojeve telefona javljaju samo oni sugrađani kojima je upućena preporuka i molba Vlade Republike Srbije da ne smeju izlaziti iz svojih domova, dakle kategorija penzionera, starijih i ugroženih sugrađana, kojima je neophodna dostava pomoći, životnih namirnica i kućnih potrepština na kućnu adresu.

– Potrebna nam je u ovom trenutku velika solidarnost, strpljenje i razumevanje svih, a naročito kada su u pitanju naši najstariji sugrađani. Angažujemo dovoljan broj volontera koji će imati posebne identifikacije i oni će neposredno obilaziti i pomagati takvim sugrađanima, a sve to koordiniramo u saradnji s našim mesnim zajednicama, jer njihovi predstavnici najbolje poznaju stanovništvo na svojoj teritoriji. Apelujem još jednom na naše sugrađane starije od 65 godina, ali i na celokupno stanovništvo, da se pridržava svih molbi i odluka donetih od strane najviših državnih organa Republike Srbije, kao i odluka koje smo juče doneli u lokalu – poručio je gradonačelnik Janjić.