Povodom obeleževanja 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu dodelio je Gradu Zrenjaninu zahvalnicu zbog učešća u otkalnjanju posledica katastrofalnih poplava koje su u junu prošle godine zadesile Kraljevo i njegove stanovnike. Zahvalnicu je danas, u ime zrenjaninske lokalne samouprave, primio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.


Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić podsetio je da je juna prošle godine, kada su velike poplave zadesile ovaj deo Srbije, pomoć stigla od Sektora za vanredne situacije, ali i od drugih gradova i opština.
-Prvi su nam se javili predsednik opštine Ub Darko Glišić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji su nam pomogli i u ljudstvu i u tehnici, kako bismo zajedničkim snagama prebrodili probleme s kojima su se suočavali građani Kraljeva. Danas želimo da se zahvalimo predsedniku opštine Ub i gradonačelniku Zrenjanina na tome. Želeo bih da nastavimo saradnju, ali da ni nama ni njima ovakva vrsta pomoći više nikada ne bude potrebna – poručio je Terzić.


Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što se nakon dve godine ponovo našao u poseti Kraljevu. On je primetio da je grad napredovao od njegovog poslednjeg dolaska, a prokomentarisao je i odluku da Grad Zrenjanin među prvima priskoči u pomoć poplavljenom Kraljevu.

-Imamo dobru ekipu za civilnu zaštitu, koja je odlično organizovana i opremljena. Spremni smo svima da priteknemo u pomoć kada je to neophodno – kazao je Janjić.

Podsetimo, na osnovu saradnje između štabova za vanredne situacije Zrenjanina i Kraljeva, doneta je odluka da se pomogne ugroženom području u Kraljevu slanjem tehničke opreme iz Zrenjanina. Na teren su upućene pumpe za izvlačenje vode, a akcijom pomoći Kraljevu rukovodio je Miroslav Sladojević, koji je u Gradskoj upravi zadužen za poslove vanrednih situacija. Tehnička sredstva koja su korišćena deo su opreme jedinice Civilne zaštite opšte namene Grada Zrenjanina.