Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj dodeljuje finansijsku pomoć sa namenom nabavke i podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za dezinfekciju penzionerima sa najnižim primanjima sa teritorije opštine Sečanj a sve u cilju sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19.

Prema evidenciji Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, na teritoriji opštine Sečanj postoji ukupno 1408 korisnika koji ispunjavaju uslove za dodelu. Dodeljena sredstva će rasporediti opština na ukupno 1408 paketa pomoći koji treba da sadrži namirnice i sredstva za higijenu u vrednosti do 2.500,00 dinara po pojedinačnom korisniku.

„Prehrambene i higijenske pakete za pomoć našim penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara dobiće na kućnu adresu putem volontera, a o datumu isporuke blagovremeno ćemo ih obavestiti. Ujedno apelujem na penzionere da budu strpljivi i ne zovu kol centar po ovom pitanju, jer dolazi do zagušenja u telefonskom saobraćaju“, Izjavio je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj i u nastavku rekao: Zahvaljujem se svim penzionerima i najstarijim građanima što se u potpunosti pridžavaju i poštuju mere Vlade Republike Srbije i odluke opštine Sečanj. Mislite na svoje zdravlje i zdravlje vaših najbližih, poštujte instrukcije i zajedno ćemo pobediti u ovoj borbi.