Foto:arhiva

Zrenjanin- Izradom tehničke dokumentacije za rekonstrukciju 19 kilometara vodovodne mreže u pet naselja u Zrenjaninu, a koja je poverena JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i beogradskoj inženjering firmi „Beoekspert dizajn“, započeta je prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu.

Krajem 2019. godine, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Grad Zrenjanin je objavio odluku o dodeli ugovora o javnoj nabavci usluge izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dela vodovodne mreže u Zrenjaninu u dužini od 18 kilometara i 929 metara grupi ponuđača koju čine JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i beogradska inženjering firma „Beoekspert dizajn“, a ugovor je potpisan 20. janura 2020. godine.

Ugovor predviđa izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u pet gradskih naselja: „Mala Amerika“ (5.920 metara), „Ruža Šulman“ (1.934 metara), „Centar“ (4.487 metara), „Karađorđev trg“ (3.152 metra) i delu „Šumice“ (3.436 metara).

Tehnička dokumentacija treba da predvidi upotrebu najsavremenijih materijala, opreme i tehnička rešenja koja garantuju kvalitet, pouzdanost i trajnost prilikom eksploatacije i održavanja mreže.

„Dužina primarne gradske vodovodne mreže u Zrenjaninu je oko 300 kilometara, a u proseku je starija više od 30 godina, dok je u naseljima „Mala Amerika“ i „Ruža Šulman“ vodovodna mreža stara pedeset godina, zbog čega su se pomenuta naselja i našla među prioritetima u prvoj fazi rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu. Rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu je izuzetno obiman, složen i finansijski zahtevan projekat, a u isto vreme i projekat od izuzetnog značaja za kvalitet celokupnog vodosnabdevanja u gradu. Prema najavama, nakon završetka izrade tehničke dokumentacije i pribavljanja neophodnih dozvola, Grad Zrenjanin će otpočeti sa predviđenim radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže“, rekao je mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.