Zrenjanin- Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” za predstojeći vikend:

petak, 13. mart, u 20 časova
EKSKLUZIVNO GOSTOVANJE: DRŽAVNI TEATAR BELORUSKE DRAME
AKO SUTRA NIKAD NE DOĐE?…
D. Bogoslavski / režija: A. Hartsuyeu

Adolescent Anton ostaje sam u stanu sa paralizovanim dedom. Njegovi roditelji već dve nedelje uživaju u životu u Londonu. Anton se oseća beskorisno. U pokušaju da pronađe izlaz iz duhovnog ćorsokaka, zatiče se na balkonu četvrtog sprata na ivici života i smrti. Domar Vasili nalazi ga na ogradi balkona. Skreće mu misli sa samoubistva i počinju da razgovaraju.
Svakog dana Vasili i Anton nalaze teme za prijateljski razgovor. Anton otvara dušu. Ispostavlja se da je Anton beznadežno zaljubljen u devojku koja živi nedaleko od njega. U nadi da će srediti svoj lični život, gubi opkladu sa domarom da će od devojke uspeti da dobije broj telefona, i za posledicu, čisti ulicu.
Antonovi roditelji žive zajedno samo zato što im tako odgovara zbog zajedničke firme. Veoma su zauzeti i nemaju vremena da odgajaju sina. Anton ne zna kako da vodi brigu o dedi i plaši se da to čini. Antonovi roditelji uopšte nisu svesni sinovljenih problema. Vasili odlučuje da pomogne Antonu i poziva telefonom njegove roditelje, jer neko mora da učini odlučujući korak.
Domar pomaže Antonu da pronađe sebe, da shvati šta su važne stvari u životu.

Uloge: Anton Dzmitry DAVIDOVICH, Vasily Andrei NOVIK, Otac – Maksym SHYSHKO, Deda – Valiantsin SALAUYOU
Vreme trajanja: 1 sat
Predstava je na ruskom (obezbeđen je prevod na srpski)

subota, 14. mart, u 11 časova
Lutkarska scena (Scena „Todor Manojlović”)
LUTAK NEVALJALKO
J. Per i L. Spačil / režija: J. Caran

Jednostavna priča za mlađe o borbi dobra i zla, finih lutkica i zlog Lutka.

Adaptacija, reditelj, scenografija, kostimografija, kreacija lutaka: Jovan CARAN
Izbor muzike: Danilo MIHNjEVIĆ
Inspicijent i sufler: Aleksandra ŠALAMON

Uloge:
Lutak Nevaljalko – Miroslav MAĆOŠ, Anica, Doktor – Tatjana BARAĆ, Perica, Lutak – Kristian KARDOŠ, Lutkica – Hajnalka KOVAČ, Čovek iz publike – Danilo MIHNjEVIĆ

subota, 14. mart, u 20 časova
Dramska scena (Velika sala)
ZRENJANIN
I. Štiks / režija: B. Liješević

Predstava koja za predmet uzima događaje iz nedavne prošlosti, ali i naše sadašnjosti. Vreme privatizacija poharalo je zemlju gore i perfidnije nego ratovi; i bogate industrijske gradove pretvorilo u olupine, ljušture na izdisaju, prazne karoserije na točkovima. Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji. Sve ono što smo dobili u nasleđe od Očeva koji su gradili zemlju survano je u blato, pogaženo, ispljuvano, poniženo, išibano. Ostale su puste hale, pogoni, zarđale kapije da svjedoče o slavnoj prošlosti i nama koji nismo znali da njene tekovine prihvatimo i nosimo. U toj pustoši sada se rađa klica pobune. Jer pitamo se – treba li ne dirati nepravedni sistem i poredak ako ne vidimo drugi put i ako više ne možemo bez onih koji se na naš račun silno bogate, ali nam barem ponekad dobace našu odavno zarađenu koricu hleba? Ko je pravedan?

Uloge: Zrenjanin Dejan KARLEČIK, Koča, Član komisije Milan KOLAK, Mini Jovan TORAČKI, Eva Edit TOT MIŠKELJIN, Mala Sanja RADIŠIĆ, Roki Stefan JUANIN, Radnik obezbeđenja – Miljan VUKOVIĆ

Karte po ceni od 300 din (Velika scena) i 250 dinara (Scena „Todor Manojlović“) za dramske predstave i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima i subotom od 10č do 12č i od 18č do 20č, ili poručiti putem telefona 560-141, 561-135 i 560-136 (biletarnica). Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust za naše predstave – cena karte sa popustom je 200 din. Za organizovano gledanje predstava cena karte je 200 din. Pored toga, uz kupon koji se objavljuje u listu Zrenjanin možete ostvariti popust na redovnu cenu karte do 50% za određene dramske predstave. Karte za predstave možete rezervisati i preko sajta NP „Toša Jovanović“: www.tosajovanovic.org.rs ili putem imejla: info@tosajovanovic.org.rs.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.