Zrenjanin- U četvrtak, 4. juna u 12 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba radova koji su pristigli na elektronski konkurs.

Pored izloženih dečjih radova, svečanog proglašenja najuspešnijih, uz prisustvo nekih od mladih autora uručuće se i nagradni vaučeri. Kulturni centar Zrenjanina je predvideo da se protokolarni deo otvaranja i proglašenja obavi i putem lajv striminga (live streaming) na FB stranici KCZR, tako da će publika imati priliku da na taj način bude uz nas na otvaranju i podrži talentovanu decu. U sklopu otvaranja proglasiće se i najuspešniji učenici u kategoriji literarnih radova jer je konkurs pored oblasti likovnog paralelno bio raspisan i za ovu oblast stvaralaštva. Prema predviđenim merama i u okviru datih okolnosti, potrebno je pridržavati se svih preporuka boravka u zatvorenom prostoru.

Likovni radovi će biti izloženi do 10. juna tako da će svi zainteresovani odnosno publika svih generacija moći da pogleda postavku i upozna dečja iskustva nastala u toku vanrednog stanja. Književno veče na kojem je predviđeno predstavljanje pisanih radova organizovaćemo zasebno, kada se uslovi delimično normalizuju i budi prihvatiljiv za organizaciju ove vrste događaja.

O Konkursu
– Kraći pregled informacija
– Podsećanja radi Kulturni centar Zrenjanina je krajem marta, raspisao (elektronski) literarni i likovni konkurs na temu ljubavi, drugarstva, solidarnosti i humanosti. Zaključno sa 30. aprilom na elektronsku adresu Kulturnog centra ukupno je pristiglo 247 radova. Na likovni konkurs se prijavilo i svoje radove je poslalo 109 učenika nižih i 68 učenika viših razreda (ukupno 177), dok se na literarni konkurs prijavilo 27 učenika nižih i 43 učenika viših razreda (ukupno 70).
– Kulturni centar Zrenjanina za najuspešnije učesnike obezbedio je i vredne nagrade kako za viši tako i za niži školski uzrast kako za literarni tako i za likovni deo konkursa u vidu kraćih putovanja – vikenda u Akvaparku Jagodina (prvonagrađeni), jednodnevnog izleta u Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu (drugonagrađeni) i poklona u vidu knjige (trećenagrađeni).