Zrenjanin- Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišli su danas završeni atarski put Orlovat – Botoš. Kako je saopšteno tom prilikom, na ovoj deonici završeni su radovi na oko četiri kilometra i praktično su sada spojena ova dva mesta.


Gradonačelnik Čedomir Janjić se zahvalio pokrajinskom sekretaru i Pokrajinskoj vladi na dosadašnjoj veoma uspešnoj saradnji.
– Bez njihove podrške ne bismo mogli da uredimo ovoliko atarskih puteva i na ovakav način. I pre smo ih uređivali, ravnali ih svakog proleća, kako bismo omogućili našim poljoprivrednicima da što lakše i brže stignu do svojih njiva, ali ovo je nešto sasvim drugačije. Ovako ćemo raditi u narednom periodu. Betonska stabilizacija i rizla su dobra podloga za eventualno kasnije asfaltiranje – rekao je Janjić, uz napomenu da će na pravi način biti spajana sela na području Grada Zrenjanina, koja nikada do sada nisu bila povezivana ozbiljnim atarskim putevima.

Vuk Radojević je kazao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj uređenja atarskih puteva i kroz projekte omogućila da oni imaju punu funkciju i duži vek trajanja. Dodao je da su za te namene izdvojena značajna sredstva u četvorogodišnjem mandatu ove Pokrajinske vlade.
-Sa Gradom Zrenjaninom smo za ove četiri godine realizovali zajedničke ugovore u vrednosti od oko 250 miliona dinara, a od toga je oko 130 miliona uloženo u uređenje atarskih puteva i otresišta. Ugovor koji smo potpisali za ovu godinu vredan je 32 miliona dinara i odnosi se na katastarsku opštinu Zrenjanin 3, gde će takođe biti uređeni atarski putevi. Verujem da je ovo pravi model okupljanja oko projekata, gde zajedničkim sredstvima radimo nešto što je u interesu i poljoprivrednika, ali i građana koji će imati lakšu saobraćajnu komunikaciju – ocenio je Radojević.
Radojević je danas, u društvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca, posetio i gazdinstvo Ervina Bakoša u Lukinom Selu, koje već nekoliko godina unazad koristi subvencije Pokrajine za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Radojević je tom prilikom ocenio da je porodica Bakoš pravi primer kako jedno porodično gazdinstvo na malo prostora, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, može da intenzivira svoju proizvodnju.

Poljoprivredni proizvođač Ervin Bakoš je poručio da njegovom gazdinstvu svaka subvencija mnogo znači, jer su ulaganja u proizvodnju ogromna. Ovo gazdinstvo se već četiri decenije bavi plasteničkom proizvodnjom i u nju su uključeni svi članovi porodice, čak i deca kada ne idu u školu. Po potrebi angažuju i sezonske radnike.
-Prethodnih godina smo imali veoma dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu i Gradom Zrenjaninom, i nadam se da će tako biti i ubuduće – poručio je Bakoš, uz napomenu da su proizvođačima vremenski uslovi trenutno najveći neprijatelj.