Nakon preuzimanja vodosnabdevanja grada od strane JKP „Vodovod i kanalizacija“ isto je stabilno, nema više pritužbi građana, a do kraja nedelje doći će do dodatnog poboljšanja pritiska vode u mreži. Apel da se voda koristi racionalno.

U petak, 03. jula nešto posle 16 časova JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je preuzelo vodosnabdevanje grada od postrojenja za prečišćavanje pitke vode i od tada se vodosnabdevanje vrši direktno sa izvorišta.

„Celokupan postupak prelaska vodosnabdevanja biće okončan do kraja ove nedelje. To je vreme koje je potrebno da bi se normalizovalo stanje nakon čestih oscilacija pritiska vode u mreži tokom snabdevanja grada preko postrojenja. Pored stabilizacije, do kraja nedelje doći će i do dodatnog poboljšanja pritiska vode  u mreži. Do tada je moguće da u špicevima, kada u letnjem periodu najviše dolazi do neracionalne potrošnje vode, odnosno od 20-22 časa i vikendom u ranim popodnevnim časovima, dođe do manjeg pada pritiska vode na višim spratovima objekata kolektivnog stanovanja. Iz tog razloga upućujemo apel korisnicima da vodu koriste racionalno, odnosno da je ne koriste za zalivanje travnjaka, bašti, trotoara i slično, i da na taj način pruže mogućnost sugrađanima u višespratnicama da imaju uvek stabilan pritisak vode u mreži. Nakon preuzimanja vodosnabdevanja i stabilizacije pritiska vode u mreži prestale su pritužbe građana, kojih je u proteklih sedam dana bilo u velikom broju, i od subote nema evidentirane ni jedne žalbe“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se zahvaljuje svim korisnicima na razumevanju i poručuje da će menadžment i svi zaposleni uložiti maksimalne napore da se obezbedi uredno i stabilno vodosnabdevanje na teritoriji celog grada.