ZRENJANIN- Ovogodišnji dečji program Kulturnog centra Zrenjanina predviđen da se organizuje u toku letnjih meseci u Plankovoj bašti i Amfitetaru KCZR u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji, svake subote, do kraja leta realizovaće se kroz onlajn radionice.

Prva radionica održaće se u subotu, 8. avgusta u 10 časova, a moći će da se prati na FB stranici KCZR. Radionicu će održati Sanela Dunđerski i „Kolorino stvaralaštvo“. 

U toku trajanja letnjeg dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, ukoliko žele, a prate radionica snime svoj  video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije očekuju vredne nagrade. Video prilzi  šalju se na e-mail: kczr@kczr.org.

 

O programu:

Detinjstvo sa razvojnim periodima dece neće čekati i u skladu sa tim odlučili smo da pokrenemo dečiji  edukativni online program. U zavisnosti od teme emisije program će biti uživo ili sniman. Teme koje ćemo obrađivati su šarolike i višestruko korisne i obrazovne. Kreativne radionice crtanja, pevanja, govora. Radionice korisne i pravilne upotrebe pametnih kompjutera/telefona. Zanimljive ideje za stimulaciju i razvijanje motorike kod dece (pravljenje nakita, frizura, origami). Osnaživanje odnosa roditelj-dete, kako da korisno i kreativno ispunite dan. Ekologija, eksperimenti, čitanje knjiga kako?

Razvijanje emotivne, socijalne i duhovne inteligencije kod dece. Asertivni pristupi komunikacije kako?

Uz ovaj mentalno-fizički momenat obratićemo pažnju i na procese izgradnje tela kroz malu školicu kuvanja, gde će deca praviti i predlagati zdravu hranu i namernice. Zaokužićemo celu priču kratkim predlozima  vežbica kako bi u zdravom telu bio i zrav duh.

Prva dečija uživo emisija održaće se u subotu osmog avgusta sa početkom u 10 časova, radionicom Sanele Dunđerski i  „Kolorino“ stvaralaštva. Pokrovitelj kutka za zdrav trenutak su „Persu market“. 

Očekujemo snimljene video zapise realizacije na mail kczr@kczr.org, najuspešnije očekuju vredne nagrade.