U Kulturnom centru Zrenjanina danas je održana konferencija na kojoj je najavljen Horski festival „Slobodan Bursać“ koji će biti održan u subotu, 12. septembra u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20h.

O značaju i programu festivala govorili su Goran Marinković direktor Kulturnog centra i Vladimir Stojković direktor festivala.

Goran Marinković je naveo da je Horski festival „Slobodan Bursać“ jedan od najznačajnijih projekata i muzičkih programa Kulturnog centra koji zauzima sasvim razumljivo vodeće mesto. Stvaranje festivalske atmosfere i  davanje značaja, iz razumljivih razloga, je jedan od naših prioriteta jer horsko pevanje u Zrenjaninu ima odličan temelj, izuzetnu istoriju, a i danas živi i okupljanja  veliki broj njegovih poklonika i zaljubljenika u preko 20  zrenjaninskih horova.

 

„Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji horski festival može da organizuje sa sopstvenim snagama. U ovoj nesvakidašnjoj situaciji u kojoj se svi nalazimo imali smo veliku dilemu da li da festival organizujemo ili ne. Međutim amfiteatar KC i prostor na otvorenom, kao i izbor malih gradskih horova,dao nam je šansu da i ove godine ne propustimo festival. U odnosu na ranije festivale ovo će biti samo celovečernji concert šest (6) zrenjaninskih sastava kojim ćemo obeležiti festival i nastaviti njegov kontinuitet. Žao nam je što veliki zrenjaninski ansmbli kao i predviđeni gosti iz zemlje i inostranstva neće nastupati i nadamo se da ćemo već na sledećem festivalu sve nadoknaditi. Ovogodišnji festivalski moto je:“ Glas se čuje i ispod maske“i on nam je samo podstrek da istrajemo u novonastaloj situaciji!“, rekao je Vladimir Stojković direktor festivala.