Zrenjanin- Gostujuća predstava „O SRĐANU: KOJE NACIONALNOSTI JE ISTINA?“ biće izvedena u petak, 25. septembra u 20 časova, u Atrijumu zrenjaninskog Muzeja. Cena karte iznosi 300 din i kupuju se  na biletarnici zrenjaninskog Pozorišta. Broj mesta 70.

U saradanji sa Fondacijom Jelene Šantić i The Balkan Trust for Democracy, u delo je sprovedena predstava „O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?“.
Predstava obuhvata još jednu od mnogih traumatičnih priča poslednje decenije prošlog veka. Ipak, koliko god ta decenija bila poslednja i taj vek prošli, čini se da živimo živote obuhvaćene produženom rukom davno prošlog vremena. Da li je onda istina statična ili se za istinom može samo tragati? I da li se uopšte sve, ako ne i apsolutno sve istine mogu dosegnuti i rešiti mukotrpan trud čoveka da organizuje i poboljša svoj i život svoje zajednice? Funkcija istine, naročito u posleratnoj stvarnosti, treba biti saznajna i pedagoška, ali sa jasnim sećanjem na svaki segment ljudskosti i čovečnosti. Mi smo ovde da bi ispitali istinu.

Tekst: Divna Stojanov
Igraju: Uroš Mladenović i Isidora Vlček
Autorski tim: Ognjen Delčev i Petar Spasić
Muzika: Danica Cimbal i Nemanja Tasić
Foto: Milica Šolajić Popović
Teleport teatar, 2020.