Politika-„Odluka da se izmeni odluka o kategorizaciji puteva i ulica na teritoriji grada Zrenjanina donešena je da bi Linglong mogao da ima svoju aveniju“, navodi se u saopštenju Dosta je bilo Zrenjanin.

Ko je u stvari Linglong?

– Linglong je strana kompanija koja na toj lokaciji gradi ogromnu fabriku guma. Proizvodiće 12,5 milina putničkih i još million teretnih guma godišnje. To će biti 6 puta veća fabrika od one u Kruševcu (Trayal).

– Grade fabriku bez dozvola. Prvo krenu da grade pa onda traže dozvole.

– Krenuli su da grade toliku fabriku (prljava tehnologija), a još uvek nemaju studiju kumulativne procene uticaja na životnu sredinu.

– Grade fabriku na poklonjenoj zemlji.

– Zaposliće 1000 radnika koje će da plaćaju 250-300eur, a plate će da subvencioniše država.

„To je kompanija po kojoj treba da se nazove ulica. Opčinjenost stanim investitorima doseže mitske razmere. Oni ne dolaze ovde da bi podigli domaću privredu već da bi zaradili novac. Poštovaće zakone u onoj meri u kojoj se to od njih traži. Ako se ništa ne traži, ništa neće ni poštovati. To je nakaradni sistem po meri stranih kompanija a ne po meri građana koji žive od svog rada. Da je sistem tako okrenut prema domaćoj provredi odavno ne bismo bili druga najsiromašnija zemlja u Evropi. Da ne bude zabune. Strani investitori su dobrodošli, ali da investiraju od svojih para i poštuju zakone onako kako to moraju da poštuju domaće firme. Treba da je sramota sve koji su odluku predložili i vas koji ste za nju glasali“, rekao je Aleksanda Korovljev Dosta je bilo Zrenjanin.