Na graničnom prelazu Srpska Crnja carinarnici su danas, 23. oktobra, u saradnji sa policijom, u specijalno pregrađenom, duplom krovu kamionske prikolice pronašli 7.500 paklica cigareta.

Prekršaj je otkriven kada je noćas oko 2:20 časova za kontrolu na izlaz iz zemlje pristigao kamion subotičkih registarskih oznaka, koji je ka Rumuniji prevozio PVC granulat. Vozač, 64-godišnji srpski državljanin  je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi sem izvozno ocarinjene robe koju prevozi.

Činilo se da je zaista tako, sve dok tokom detaljnog pregleda nije uočeno da u širini  krovnog dela kamionske prikolice postoje izvesna odstupanja. Kada su sa cerade uklonjene nitne, ukazao se „bunker“, specijalna pregrada od pleksiglasa celom dužinom gornje strane krova prikolice ispunjena paklicama cigareta.

Nakon što su izvađene i prebrojane ispostavilo se da ukupno ima 7. 500 paklica cigareta „Golden Bird“, bez akciznih markica. Kamion će biti dodatno pregledan i skener uređajem, kako bi bile otklonjene sumnje da u njemu možda ima još sakrivenih cigareta.