POSETITE ISTANBUL SA AGENCIJOM SAGOT PO PROMO CENAMA

 

 

Istanbul grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije grčka, rimska, vizantijska  i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul.

Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta.  Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad.  Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane.

 

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA:

 

Utorak 10.11    ZRENJANIN – ISTANBUL

Polazak iz Zrenjanina u 15h sa parkinga kod Kristalne dvorane. Proveriti 2 dana pre putovanja tačna vremena i mesta polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku prema Istanbulu.

Sreda 11.11    ISTANBUL – dolazak i panoramsko razgledanje

Dolazak u Istanbul oko podneva. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Zlatni rog, Galata most, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš … Nakon panoramskog razgledanja smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Četvrtak 12.11    ISTANBUL – razgledanje, krstarenje, Carigradska patrijaršija, izlet na Čamlidžu

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje sa lokalnim vodičem: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta, Topkapi dvorac – sedište osmanske imperije…

Nakon razgledanja fakultativni izlet krstarenje Bosforom i poseta Carigradskoj patrijaršiji. Razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula

Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Carigradskoj partijaršiji.

U večernjim časovima odlazak na azijsku stranu, na vidikovic Čamlidža, najvišu tačku Istanbula sa fantastičnim pogledom na Bosfor i grad. Noćenje.

Petak 13.11    ISTAMBUL – Dolambahče palata, tursko veče

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, najsjajnija i najraskošnija palata Otomaske imperije U večernjim časovima fakultativno „Tursko veče“ (večera, 2 pića, orijentalne predstave, kavkaski narodni ples, trbušni ples, internacionalni muzički program). Noćenje.

Subota 14.11    ISTAMBUL – ZRENJANIN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja ka Srbiji.

Nedelja 15.11    ZRENJANIN

Dolazak u Zrenjanin (ili drugo mesto polaska) u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.

 

CENA ARANŽMANA

Termin putovanja: 10.11.2020.

Hotel: CAGYIGIT 3*

Cena po osobi: 109€

Last minute cena: 99€

Aranžman se plaća po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Istanbulu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu
 • troškove organizacije i realizacije aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove putnika
 • doplatu za 1/1 sobu: 60€

 

POPUSTI

 • deca od 0–2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2–12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem: 20€
 • Ulaznica za Topkapi palatu: 15€
 • Izlet na Čamlidžu: 10€
 • Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji: 20€.
 • Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selamluk)  25€
 • Tursko veče: 30€

Minimum za realizaciju fakultativnog izleta je 20 putnika. Cene izleta za decu do 12 godina se umanjuju za po 5€, osim cena ulaznica.

 

NAČIN PLAĆANJA

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije do 14 dana pre polaska na put
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u 6 jednakih mesečnih rata čekovima BEZ KAMATE
 • platnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, American Express) na 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE

 

OPIS SMEŠTAJA

Hotel Cagyigit 3* se nalazi u kvartu Laleli, u neposrednoj blizini svih istorijskih znamenitosti istanbula. Kvartovi Laleli i Aksaray su osim blizine istorijskog dela istanbula poznati i kao centar šopinga. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, imaju LCD TV, direktnu telefonsku liniju, Wi-Fi internet, centralnu klimatizaciju, mini-bar, fen. Doručak je kontinentalni švedski sto. Hotel se nalazi u blizini metro stanice "Aksaray" (10-ak minuta pešice) odakle direktnom linijom M2 idete do Taksima, a do najznačajnijih istorijskih i kulturnih mesta (Aja Sofija, Plava džamija, Top Kapi palata …) možete doći pešice (oko 30 min) ili tramvajem (linija T1, stanice "Aksaray", na 2 min pešice). www.hotelcagyigit.com . Agencija zadražava pravo proene hotele za drugi, približno iste lokacije i iste kategorizacije.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

U smeštaj se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Jačina i protok podatak Wi-Fi signala zavise od kvaliteta intereta koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 

VAŽNO – INFORMACIJA O VAŽENJU PUTNIH ISPRAVA

Za ulazak u R. Tursku  i boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci, računajući od dana prvog ulaska, državljanima R.Srbije nije potrebna viza. Državljani R. Srbije koji žele da borave u R. Turskoj duže od 90 dana, zahtev za vizu mogu uputiti i on line, preko www.visa.gov.tr . Od 01. januara 2015. godine strani državljani koji ulaze u R. Tursku potrebno je da poseduju  pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj. 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.

 

OPŠTE NAPOMENE

 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sve satnice u programu putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA

 

Organizator putovanja je TA SAGOT, licenca OTP 437/2020 kategorije A20. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora. Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

 

Kontakt telefoni: 023/510845 i 060/5262620

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap