Zrenjanin- U četvrtak počinju radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Ečki, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu. Dok traju radovi vodotoranj će biti van funkciji pa postoji mogućnost pojave gasova u vodi.

U četvrtak, 8. oktobra, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin počinje radove na kompletnoj reparaciji vodotornja u Ečki.

„U pitanju su unutrašnji i spoljni radovi na vodotornju, a koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termičke izolacije vodotornja.
Planirano je da radovi budu završeni za 25 radnih dana. Dok traju radovi vodotoranj će biti isključen iz sistema vodosnabdevanja, pa postoji mogućnost da dođe do pojave gasova u vodi, koji se inače eleminišu u samom vodotornju kada je isti u funkciji. Ukoliko dođe do pojave gasova poželjno je da se redovno vrši provetravanje prostorija gde se upotrebljava voda. Završetkom kompleksnih i zahtevnih radova na reparaciji vodotornja u Ečki dodatno će se povećati stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“.