Zrenjanin- Završna svečanost 46. „Pesničke štafete“ biće održana u petak, 9. oktobra na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ ili u velikoj sali Biblioteke, u slučaju lošeg vremena.

Svečanost počinje u 11 časova, a ovogodišnja gostujuća pesnikinja, Elizabeta Georgiev dodeliće 12 nagrada učenicima osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda koji su autori najuspešnijih pesama.

Ovogodišnja manifestacija trebalo je da bude održana u maju, ali je usled pandemije, realizovana je od septembra, početkom nove školske godine. U dogovoru sa prosvetnim radnicima, Biblioteka i pesnikinja Elizabeta Georgiev pozvani su osnovci da svoje pesme pošalju na imejl adresu Dečjeg odeljenja biblioteke, a potom je pesnikinja od prispelih 412 pesama odabrala 88 koje su ušle u uži krug takmičenja.
Autori pesama koje su se našle u užem krugu bili su od 5. do 8. oktobra gosti Dečjeg odeljenja biblioteke, prema utvrđenom rasporedu, pročitali su svoje stihove pesnikinji i družili se sa njom.

Od 88 pesama, nagrađuje se 12 na završnoj svečanosti, dodeljuje se 6 nagrada za učenike nižih, šest nagrada za učenike viših razreda osnovnih škola.

Realizaciju 46. Pesničke štafete pomogli su: Grad Zrenjanin, Ministarstvo kulture i informisanja RS, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kompanija Telekom Srbija, Kompanija Gomeks i izdavačke kuće: Kreativni centar, ProPolis Books i Pčelica.