Peti susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u AP Vojvodini „ROGALJ”, održan je u nedelju, 4. oktobra 2020. godine na Salašu 137 na Čeneju.

Turistička organizacija opštine Sečanj predstavila je svoje dve najznačajnije manifestacije “Tamiške dane opštine Sečanj” i “Poljoprivredni sajam Jaša Tomić”. Promociju opštine Sečanj upotunili su šarenoliki štandovi dva udruženja iz naše opštine, a to su udruženje “Naš osmeh” iz Sečnja i ASŽ “Krajišnik”. Pored različitih rukotvorina i predmeta iz domaće radinosti posetioci našeg štanda mogli su da uživaju u bogatim gastronomskim uksusima. Na licu mesta vredne žene iz udruženja su posetiocima demonstrirale kako se razvija domaća bosanaka pita, kako se prave domaći uštipci, mekike, pura, takođe degustirao se domaći ajvar, pekmez, med, vino sa voćem i dr. Naš nastup upotnunili smo i izložbom fotografija autora Spasa Mladenovskog i Srđana Kranovića. Još jednom želimo da se zahvalimo organizatoru na pozivu, dobroj organizaciji i toploj dobrodošlici.

Na Roglju su učestvovali  predstavnici sledećih manifestacija: Manić-Tisa 63, Beloblatska kobasica, Klob-kobFest, Kobasicijada, Klobasafest, Štrudlijada, Gastro  Srem, Sremska kulenijada, Vidovdanski sabor, Parastos dudu, Festival Dani tradicije, Dani vesele mašine, Dan Kisačke sarme, Čenej u maju, Festival  čvaraka, Vojvođansko venčanje, Vivo sajam voćarstva i vinogradarstva, Opasuljivanje Novobečejaca, Siriško prelo, Srbobranski kotlić, Čerević u maju, Al se nekad dobro jelo baš, Pudarski dani, Palanačke zabijačke, Pitijada i Zlatni sač Vojvodine, Jesen ide dunjo moja, Dani vina i Bean festival.

U letnjoj bašti Gazebo Salaša 137, održaće se tribina „Snaga sela danas i značaj seoskih manifestacija”, sa eminentnim učesnicima iz ove oblasti.
Pored ponude raznih specijaliteta posetioci su mogli  da isprate i kulturno-umetnički program, uz zvuke  pesme tamburaškog orkestra Romansa, nastupe glumaca, dobošara, etno pevačkih grupa i KUD „Branko Radičević” iz Siriga..
Pored toga posetioci su imali priliku da vide pripremu zimnice na starinski način, izložbu zanimljivih starinskih eksponata, likovnu koloniju ali i da se provozaju fijakerom razgledajući okolne salaše.